Een nieuw jaar: “Change is in the air”!

 

Een nieuw jaar met veel veranderingen op komst

 

In PCC is het nieuwe jaar 2024 op een goede en feestelijke manier van start gegaan, nadat wij op 31 december met een groots “Bonfire” afscheid hadden genomen van het jaar 2023. En kort daarvoor, op 2e kerstdag, was op grootse wijze het kerstspel 2023 door alle bewoners en caregivers opgevoerd. Het was een fraai spektakel en een groot succes, met een vrolijke Matthew in de hoofdrol als het kindje Jezus.

 

Inmiddels kijken wij met elkaar vooruit naar een jaar waarin het woord ”verandering” in PCC regelmatig aan de orde zal zijn.

Dat is overigens niet typisch voor 2024, want eigenlijk is dat elk jaar wel het geval, het enige wat steeds hetzelfde blijft is de constatering dat er altijd weer nieuwe veranderingen komen….., zo ook in dit nieuwe jaar!

 

Wat staat ons zoal in 2024 te verwachten?

Voor PCC zal de pensionering van Samuel Baffo zeker een grote verandering zijn. Hij is inmiddels al zo’n 30 jaar aan onze Community verbonden en bereikt in augustus de pensioengerechtigde leeftijd.

De voorbereidingen op zijn a.s. vertrek zijn in volle gang en dat is ook hard nodig, want in de loop van die 30 jaar zijn steeds meer zaken en taken op de schouders van Baffo terechtgekomen en het is nu zaak dat al die taken tussen januari en augustus goed aan anderen zullen worden overgedragen (en dat zal heus nog niet zo eenvoudig zijn!).

 

Degene die (formeel) alle dagelijkse verantwoordelijkheden van Baffo zal gaan overnemen in Joe Emma, onze Care Director. Maar om hem niet te zwaar te belasten worden veel van Baffo’s taken (ten dele) overgenomen door een groep van 6 mensen, de zogenaamde Support Group. Die Group bestaat uit allemaal zeer ervaren caregivers, ieder met hun eigen talenten en kwaliteiten.

Het zal duidelijk zijn dat de dagelijkse leiding van onze Community aanzienlijk gaat veranderen! Wij zijn benieuwd.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

In de 2e helft van 2024 hopen wij, met de altijd geweldige en zeer gewaardeerde hulp van de G8 groep uit Groningen, een nieuw gebouw te realiseren, in dit geval voor de groter wordende jongedames uit onze Community.

Een vergelijkbaar gebouw is 2 jaar geleden door de G8 groep al voor de groter wordende jongemannen gerealiseerd, nu zijn de dames dus aan de beurt!

 

Vlak voor het einde van het vorige jaar is (eindelijk) een nieuwe weg naar onze Community gereed gekomen. Die weg loopt om het naastgelegen ziekenhuisterrein heen, want het ziekenhuis wilde geen “vreemd” verkeer meer over hun terrein heen.

Dus gaan wij dit jaar echt een andere weg op….!

 

Wij openen dit jaar en zelfs al op korte termijn opnieuw een Daycare Centre, het 3e DC inmiddels, deze staat in Kyeradeso, dat is één van de dorpen van ons District.

Daarmee wordt de uitgestrekte arm vanuit PCC naar de vele kinderen met een beperking buiten de muren van onze Community steeds groter en zichtbaarder en daar zijn wij trots op!

 

Epiloog

Veel zal dit jaar dus gaan veranderen, maar wat is en blijft en hopelijk nooit zal veranderen is het zichtbare plezier dat de meeste van onze bewoners dagelijks uitstralen. Die vreugde is door de jaren heen heel kenmerkend geworden voor onze Community.

Die blijde glimlach maakt het verschil, die glimlach warmt ons hart èn die van de vele sponsoren en donateurs die ons ook in 2024 op allerlei manieren steun geven.

Veel dank daarvoor en veel voorspoed en vrede gewenst in 2024!!