Education Centre PCC geopend!

Vrijdag 8 april was het eindelijk zover: de officiële, feestelijke opening van het Education Centre kon gevierd worden met een feestdag vol bijzondere activiteiten. En het is echt een prachtige dag geworden!

Vorig jaar oktober kwam de G 8 groep uit Groningen e.o. naar PCC om de bouw van het Education Centre te starten en in de maanden daarna is het gebouw helemaal afgebouwd. Ook is het mooie, nieuwe meubilair geleverd en, nog belangrijker, er zijn ook heel veel educatieve materialen, interactieve spelletjes etc. verworven.
 
Wat is dit Education Centre nu precies?
Wel, in dit nieuwe centrum willen wij extra aandacht geven aan de specifieke, individuele ontwikkeling van al onze kinderen met behulp van passende educatieve hulpmiddelen voor het speciaal onderwijs. Ook willen wij de onderlinge samenwerking en de goede ontwikkeling van de kinderen verder stimuleren met op interactie gerichte spelletjes, met eenvoudige (plaatjes)boeken voor lezen en schrijven en met andere hulpmiddelen. Last but not least kunnen wij in dit centrum ook bijzonder onderwijs geven door middel van speciale, computerondersteunde taal- en rekenspelletjes.
Wij hebben van veel kanten geweldige hulp ontvangen bij het realiseren, de inrichting en het verkrijgen van de benodigde speciale hulpmiddelen voor dit centrum. Naast de G 8 noemen wij hier graag o.a. de stichting Sport & Spel uit Maasland, de stichting Madamfo uit Nederland, mrs. Sue Hatton en Elizabeth Atfield uit Engeland, Kylee Abrahamson uit Canada en bij deze opsomming vergeet ik vast nog enkele mensen en organisaties.
Aandacht voor education en individuele ontwikkeling is geen nieuwe activiteit voor PCC, maar dit centrum is wel een belangrijke uitbreiding van wat wij de kinderen op dit punt te bieden hebben en daar zijn wij ontzettend blij mee. Heel veel dank aan alle donoren!
 
Rev. Benneh heeft ’s morgens allereerst op typisch RK wijze (volgens mij hebben protestanten geen vergelijkbaar ritueel hiervoor) de 4 gebouwen met wijwater ingewijd, nadat hij eerst God om zegen over dit nieuwe centrum had gevraagd. Onder groot gejuich werden de 4 linten doorgeknipt en zo is PCC nu een prachtig Education Centre rijker!
Gelukkig hoefden de kinderen niet gelijk de hele dag hard te studeren, er was veel tijd in het programma ingewijd voor allerlei feestelijke activiteiten. Er was o.a. een voetbalwedstrijd van de jongere kinderen en omdat alle caregivers hun kinderen bij elk balcontact geweldig aanmoedigden werd het een prachtig spektakel! Paa Yaw, Agagi en Kwame Ayim waren geweldige goalkeepers, Bernice bleek de beste spits!
De feestochtend werd afgesloten met een spannend en zeer levendig spelletjesuur tussen de kinderen van Daycare 1 en Daycare 2, terwijl Kofi Asare en zijn muziekgroep op de drums voor de juiste, enthousiaste muziek op de achtergrond (nou ja, achtergrond, het was wel heel goed hoorbaar..…) zorgde!
 
’s Middags hebben alle kinderen èn Caregivers met ontzettend veel plezier voor het eerst kennis gemaakt met de nieuwe materialen van het Education Centre. Zij deden dat in diverse groepjes rond de 6 nieuwe tafels in de prachtig beschilderde Art Class (bedankt, Miriam!) en de oude, vertrouwde Disco.
Iedereen was druk in de weer met bijvoorbeeld domino of met tekenen en kleuren, met torens bouwen of het samen spelen met auto’s, met luisteren naar voorlezen of met puzzelen etc., zelfs het kleuren met stoepkrijt op het pad ontbrak niet.
De meeste caregivers hebben, net als de meeste Ghanese kinderen, in hun jeugd niet of nauwelijks kennis gemaakt met al deze educatieve materialen en interactieve spelletjes en zij genieten zichtbaar en net zo veel als de PCC kinderen van alle groepsactiviteiten!
 
Na zoveel inzet onder de zeer warme tropenzon is een verkoelend bad in het zwembad echt een groot genot. Wij hebben nog nooit zoveel mensen tegelijk in het PCC zwembad gezien als deze middag, zelfs Kojo Evans, Joyce, Janet, Charity en ook Jeannette en ik waren van de partij en de stemming was opperbest.
Deze feestdag zou echter geen echte feestdag zijn, als er aan het einde van de middag geen PCC party gevierd zou worden en dat gebeurde dan ook. Dit keer vond het feest plaats voor het Education Centre, het was zoals altijd een typisch PCC feest met veel muziek en dans en schitterende bijdragen van de kinderen. Dit keer maakte vooral Bright met zijn opwindende dans veel indruk!
 
Uitgeput, maar voldaan ging iedereen na deze feestdag op tijd slapen, waarschijnlijk allemaal nog heel lang dromend van omvallende blokkentorens of van een heerlijke Fan Icecream, van mooie kleurboeken of van een heerlijk koel flesje frisdrank.
Wij kijken terug op alweer een geweldig fijne dag in de toch al zo bijzondere historie van PCC. Dat nog veel van zulke mooie dagen mogen volgen.