Dynamisch Hand in Hand

Wat je ook over Hand in Hand kunt zeggen, saai is het hier nooit, er gebeurt altijd wel iets nieuws of speciaals. Deze keer deel ik graag enkele opvallende gebeurtenissen en nieuwe ontwikkelingen rond PCC met jullie.

Wij krijgen hier vaak ouders op bezoek die ons vragen om de moeilijke zorg voor hun kind met een beperking van hen over te nemen, o.a. omdat ze in het geheel niet weten welke hulp er in Ghana nog meer beschikbaar is. Daar gaan we nu verandering in aanbrengen.
Met ingang van 1 december gaat namelijk een nieuw centrum op ons terrein van start. Nou ja, een centrum……, het gaat voorlopig nog maar om 1 fulltime medewerker, maar zo wordt wel de eerste stap gezet! Het Resource Center is een hulp- en informatiecentrum voor alle ouders en familieleden van kinderen met een beperking. Dit centrum zal alle beschikbare en nuttige informatie verzamelen en graag delen met ouders, die op zoek zijn naar passende hulp voor hun kind.
Beschutte werkplaats
In oktober hebben we een nieuwe coördinator voor de beschutte werkplaats benoemd, nl. Diana Sawine. Van Paul Agyapong hebben wij helaas, na een teleurstellende ervaring, afscheid moeten nemen. Diana heeft haar nieuwe verantwoordelijkheid inmiddels goed en met veel enthousiasme opgepakt. Zij werkte al langere tijd als caregiver in de workshop. In de naairuimte werken nu 3 personen o.l.v. Mary II, Charity en Felicia, de laatste 2 zijn allebei nieuwe caregivers.
 
New York Marathon en Hand in Hand
New York ligt ver bij Nkoranza vandaan, maar Hand in Hand was toch aanwezig bij de wereldberoemde New York Marathon. Geïnspireerd door onze Engelse vrienden van PCC heeft Benedict Riches daar op 3 november de marathon in slechts 3 ½ uur voltooid. Hij heeft zich voor deze prestatie door allerlei vrienden en bekenden laten sponsoren en zo meer dan GBP 900 voor PCC bij elkaar gebracht. In dubbel opzicht een geweldige prestatie van Benedict, zie hoe trots Benedict aan de finish was en wij zijn trots op hem! Er zijn al meer sportieve prestaties voor PCC volbracht, maar nog nooit een marathon! Wie volgt??
 
Nieuwe kinderen in PCC
Na de zomervakantie is Adwoa, een 19-jarig meisje dat thuis door haar moeder gelukkig goed verzorgd is, naar PCC gekomen. Door haar beperking moet zij altijd in een rolstoel zitten en zij is nu bij ons gekomen als nieuwe werker in de beschutte werkplaats. Ze vindt het fantastisch ……….. en wij vinden haar geweldig lief! Kijk maar eens naar haar mooie glimlach!
 
En één dezer dagen komt ook een klein jongentje, die in zijn hele verschijning erg aan James doet denken, vanuit Kumasi Children’s Home naar PCC toe om definitief bij ons te komen wonen. Zijn naam blijft nog even een verrassing. Ons bezoek aan KCH was hartverwarmend, men vroeg onmiddellijk naar kinderen zoals Lisa en Stephen, die in het verleden via KCH naar PCC gekomen zijn. Wie weet wie er nog allemaal zullen volgen?
 
Ghana naar de World Cup in Brazilië
Groot feest, want de Black Stars van Ghana hebben zich onlangs opnieuw voor de World Cup geplaatst door superieur spel tegen Egypte. Alle kinderen en caregivers zaten bij de 2 wedstrijden aan de buis gekluisterd en dankzij hun geweldige support konden de Black Stars glansrijk zegevieren. De vreugdedansen in PCC waren indrukwekkend!
Nu hopen wij natuurlijk allemaal op een finale Ghana – Nederland, volgend jaar in Brazilië! Dat de beste mogen winnen!
 
Dormitories
Enkele mooie foto’s van de geheel vernieuwde Dormitories, de slaapzalen voor de jong volwassen werkers van de beschutte werkplaats, mogen natuurlijk niet ontbreken. Veel dank aan Juliette en Mathanja, die dit mogelijk hebben gemaakt. Zo langzamerhand komt het renovatieproject van Hand in Hand, dat 2 jaar geleden startte, tot een goed einde, vrijwel alle gebouwen van de Community zien er weer prima uit, een teken dat PCC helemaal up-to-date blijft.
 
PCC, altijd dynamisch, nooit saai
Last but not least: de repetities voor het grote Kerstspel zijn inmiddels weer in volle gang. Wie zal dit jaar de o zo belangrijke Jezus-rol (want zonder het kindje Jezus geen Kerstfeest!) op zich mogen nemen? Grote kanshebbers zijn James en Gabriel! Spannend…