Drie kinderen erbij!

Al geruime tijd keken wij uit naar de komst van 3 nieuwe kinderen uit Osu Children’s Home (OCH), die wij al eind januari voor overplaatsing naar PCC hadden geaccepteerd.

Maar het duurde lang, heel lang tot alle procedures eindelijk doorlopen waren en we begonnen eraan te twijfelen of ze nog wel zouden komen.
Totdat wij in april, vlak voor de terugkeer van Joe Emma naar Ghana, het verheugende bericht ontvingen dat alle papieren (eindelijk) in orde waren en dat wij de kinderen konden ophalen.
Dat kwam prachtig uit, want nu kon Joe Emma reeds op de ochtend na zijn terugkeer uit Nederland naar Osu gaan. Zo kon hij op die 20e mei met de 2 jongens Kofi Daniel en Habass plus het nieuwe meisje Efiya Mawenya van Accra naar Nkoranza reizen, alle drie kinderen van ongeveer 9 à 10 jaar oud met een verstandelijke beperking. En zo werd de terugkomst van Joe Emma in PCC nog leuker, er was niet alleen het hartelijke weerzien met alle werkers, kinderen en familie na zijn reis van een maand naar Europa, hij kwam ook nog eens terug in Nkoranza met 3 nieuwe kinderen. Wat een feestelijke gebeurtenis!
 
Weer 3 kinderen erbij en daar keken we naar uit, reden voor veel vreugde!
Wat een avontuur moet zo’n reis en de overgang van OCH naar Hand in Hand voor deze 3 kinderen wel niet geweest zijn. Stel je voor: dat kindertehuis in Accra is de enige plek die je kent, je komt er nooit buiten de muren. Plotseling ga je vandaar maar liefst 7 uur lang in een auto de grote wereld in, naar een heel andere en volledig onbekende plek. Dat zet natuurlijk wel je hele wereld op z’n kop. De ervaring uit het verleden leert ons dat kinderen vanuit OCH vooraf niet of nauwelijks worden voorbereid op de aanstaande transfer naar PCC en dat brengt, zo valt te begrijpen, veel onzekerheid met zich mee. Het duurt dan ook vaak wel een poosje voor deze kinderen in onze Community gewend zijn, weer vol vertrouwen naar hun omgeving en naar hun nieuwe verzorgers kunnen kijken en daar ook helemaal voor open durven staan. Gelukkig hebben wij in Hand in Hand veel ervaring met dergelijke situaties en kunnen wij daar rekening mee houden.
 
Bijgaand diverse foto’s van deze kinderen, genomen in OCH en in PCC. Habass hadden wij al eens eerder in OCH gezien, maar toen hebben we voor de transfer van enkele andere kinderen naar PCC gekozen. Nu was het zijn beurt, net als voor zijn vriend Kofi Daniel (“kleine” Daniel).
Het leuke is dat wij in ons archief ook nog een foto hadden van Habass uit 2010 met “grote” Daniel, die alweer bijna 3 jaar bij ons woont. Benieuwd of zij de oude vriendschapsbanden weer gaan ophalen!
En kijk eens naar de mooie glimlach van Efiya Mawenya.
 
We wensen deze 3 nieuwe bewoners van PCC – Hand in Hand veel geluk en alle goeds toe in onze Community. Wij zullen er alles aan doen om hen hier een fijn nieuw en veilig thuis te geven en zeggen van harte: Akwaaba!