De filmsterren van Hand in Hand

Zondagavond, rond 18.00 uur, de TV kamer van Hand in Hand / PCC.
Omdat onze kinderen gewend zijn bijna elke avond voor het slapen gaan nog even naar de TV of een film te kijken, zitten ze allemaal op een stoel en vooral op de grond in de TV kamer, in afwachting van enig beeld, maar helaas… er is geen stroom, dus er valt (nog) helemaal niets te zien.

Maar na een uur geduldig wachten, terwijl het al helemaal donker geworden is, gaat er een groot gejuich op, want plotseling er is weer licht!
En dan… dan is het eindelijk zover. Vanavond niet zomaar een film, nee, vanavond zal de wereldpremière plaatsvinden van een zeer speciale film, de PCC Movie!!! In april is filmmaker Martin een week bij ons op bezoek geweest en hij heeft toen heel veel aspecten van Hand in Hand op film vastgelegd, zodat op basis van die beelden een mooie voorlichtingsfilm over onze Community kan worden gemaakt.
Echter, deze eerste versie van de PCC Movie is vooral bedoeld voor de bewoners van Hand in Hand zelf, Martin heeft geprobeerd zoveel mogelijk bewoners en caregivers in deze film in beeld te brengen en dat is hem uitstekend gelukt.
 
Voorafgaand aan de PCC Movie kijken we eerst naar een speciale DVD, waarop onze Charity te zien is, terwijl zij op mooie en expressieve wijze 3 geestelijke liederen zingt, die ook als achtergrondmuziek bij de PCC Movie gebruikt zijn. En waar mogelijk zingt de hele Community mee. Iedereen is enthousiast, want nu is Charity echt beroemd, want zij is op TV!
Dit enthousiasme is echter niets vergeleken bij het gejuich, het gespring en het enthousiasme dat losbarst als de PCC Movie vervolgens vertoond wordt. Achter elkaar komen de verschillende aspecten van het dagelijks leven van Hand in Hand langs, van de ochtendwandeling tot de zondagse kerkdienst, van de diverse workshop afdelingen tot de ezelskar, van de Daycare tot de maaltijden, van de kippen tot een heuse party en nog veel meer.
Alles komt langs en elke keer als weer iemand herkend wordt, dan springt iedereen op, wijst naar de TV en juicht. En 10 seconden later gebeurt hetzelfde met de volgende bewoner, die in alweer een nieuw shot ook in beeld komt. Nog nooit heeft een film een dankbaarder en enthousiaster publiek gekend, het zingen van Charity wordt ruimschoots overstemd door alle uitroepen van de kinderen en regelmatig springt een kind voor de TV om aan iedereen iets of iemand aan te wijzen. En denk niet dat alleen de bewoners zo reageren, ook de caregivers worden geweldig enthousiast bij de diverse scènes, waarin zij te zien zijn.
En wij, wij genoten niet zozeer van de film zelf als wel van de reacties van de kinderen op deze zeer speciale film.
 
Het mooiste is het laatste deel van de Movie, een ruim verslag van een van onze party’s. Het drummen, de muziek, het rondlopen en het dansen, dat zo vertrouwd is, het is nu allemaal op TV te zien, geweldig!
Daar is bijvoorbeeld het speciale lied van Innocentia, het Hallelujah, al jaren een vast element op elke party. Iedereen zingt ook deze keer ingetogen met Inno (die zelf overigens niet reageerde….) op TV mee, het was een heel mooi en zeer ontroerend moment.
En nog is de film niet aan zijn slot, daar zien we ook nog het drummen van Kofi Asare en Kwame Agagi, het dansen van Bright en Yaw Johnson, ook van Mabel en Abigail en last but not least van de kleine Kwame Addai. Vooral de dans van Kwame komt geweldig mooi en verrassend in beeld en de zaal ligt letterlijk aan zijn voeten.
Even daarna is de film, na bijna 30 minuten, afgelopen en een groot gejuich en een geweldig applaus klinkt op.
De PCC Movie Stars reageren enorm enthousiast op hun TV optreden en de volgende dag was er dan ook geen ontkomen aan, de film moest opnieuw worden afgespeeld en in de week daarna nog diverse malen.
De Hand in Hand filmsterren zijn allemaal heel erg blij en trots. Wij zijn er van overtuigd dat deze film ook buiten Hand in Hand heel veel positieve reacties zal opleveren. Martin, you have done well. Thanks very much!!