Charity getrouwd!!

Iedere bezoeker van PCC heeft zich de afgelopen jaren wel eens afgevraagd wanneer Charity, onze hostess, zou gaan trouwen. Dat zij zou trouwen, daar twijfelde niemand aan, alleen was steeds de vraag: met wie en wanneer??

Vrijwel alle (oud-)bezoekers aan onze Community bewaren warme herinneringen aan Charity en aan hun plezierige contacten met deze charmante gastvrouw. Zij beantwoordt alle vragen van onze gasten op kundige wijze, maakt heerlijke maaltijden voor hen klaar en daarnaast zingt zij af en toe ook nog prachtige liederen voor hen. Kortom, een geweldige gastvrouw, die al sinds 2003 in onze Community werkt en dus een behoorlijk deel van de groei van PCC heeft meegemaakt.
Een huwelijk kon niet uitblijven en in december jl. was het dan (eindelijk) zover. Op 2 en 3 december is Charity op prachtige en stijlvolle wijze getrouwd met haar geliefde Godwin Kwesi Sarfo Kantanka, de man die zij ruim 2 jaar geleden via een gezamenlijk vriend had leren kennen.
Godwin is afkomstig uit Akwapim en Prampram, in Eastern en Greater Accra Region en werkt voor de Education Service. De belangstelling van Godwin en Charity voor andere partners verdween als sneeuw voor de zon na hun eerste ontmoeting en nu, in december 2011, was het moment aangebroken om hun relatie in een huwelijk om te zetten.
 
De hele ceremonie heeft wel drie dagen geduurd en begon op vrijdag 2 december met het “traditionele” huwelijk in Charity’s hometown, Nkwabeng, waar veel familieleden van beide kanten aanwezig waren. Natuurlijk wist iedereen wat er stond te gebeuren, maar geheel volgens de traditie vroegen de familieleden van Charity aan de familieleden van Godwin wat nu eigenlijk de reden van hun bezoek was. Een oom van Godwin antwoordde daarop in poëtische taal dat “er een heel mooie bloem in dit huis aanwezig was en dat zij kwamen om die bloem te plukken”! Want hun familielid Godwin zou graag die bloem tot vrouw nemen en zij kwamen aan de familie van Charity toestemming vragen voor dit huwelijk. Het antwoord van de familie van Charity was dat er erg veel bloemen in hun huis aanwezig waren! Toen mocht Godwin binnenkomen (al die tijd had hij in de “wachtkamer” gezeten) en werd hem verzocht duidelijk te maken welke bloem hij nu precies bedoelde. Tussen alle vrouwen van de familie wees hij vervolgens Charity aan! Hij pakte de bloem, die zij bij zich had, uit haar hand en toonde die aan iedereen: kijk, deze bloem bedoel ik!
 
Een oom vroeg vervolgens aan Charity of het echt haar wens was dat haar familie de giften, die de andere familie meegenomen had, zou accepteren, hetgeen zou betekenen dat Charity ermee instemt om de vrouw van Godwin te worden. Na haar “Ja, ik wil” vroeg hij het nog een keer en na haar 2e “Ja” stelde hij haar voor de zekerheid nog één keer diezelfde vraag. Na het 3e “Ja” concludeerde de familie dat het blijkbaar de diepe wens van Charity was om met Godwin te trouwen. Daarop stemde de gehele familie in met het huwelijk en accepteerden zij alle geschenken voor Charity, waaronder de ringen en tevens de geschenken voor haar ouders en familie.
 
De volgende dag, 3 december, vond de kerkelijke inzegening plaats in de grote en overvolle Presbyterian Victory Church van Nkoranza. Het werd een dagvullende ceremonie die om 10 uur ’s morgens begon en pas om een 5 uur ’s middags eindigde.
Eerst kwamen alle familieleden, vrienden en gasten, toen Godwin en uiteindelijk de bruid in haar prachtige bruidsjurk. Charity zag er werkelijk schitterend uit en zij en Godwin straalden de hele dag, d.w.z. tijdens de dienst, tijdens het uitspreken van de huwelijksgeloften en tijdens alle felicitaties na afloop gedurende de receptie.
Een grote en fraai geklede delegatie van Hand in Hand was ook naar de kerk gekomen om het feest mee te vieren en het bruidspaar met een speciaal lied passend toe te zingen, een lied dat besloten werd met drie maal het altijd vrolijke en enthousiaste “Hiep Hiep Hoera” van Ahmed!
En gelukkig konden Ineke en Bob, die net op die dag vanuit Accra aankwamen, ’s middags het bruidspaar ook nog feliciteren!
 
Na het traditionele huwelijk op vrijdag en het kerkelijk huwelijk op zaterdag was zondag 4 december de dag van de Thanksgiving kerkdienst.
Iedereen kwam naar de kerk om te danken voor de vreugde van het huwelijk en om nogmaals Gods zegen over het jonge echtpaar te vragen.
 
Met de Thanksgiving kwam een einde aan de huwelijksplechtigheid en sindsdien woont Charity met haar Godwin in een huis in Nkoranza. Overdag werkt zij nog in het restaurant van PCC, dus de bezoekers die binnenkort komen, kunnen haar nog van harte feliciteren!
En dat doen wij hier ook, wij hopen dat het huwelijk van Charity en Godwin door God gezegend zal worden en dat zij nog vele jaren in liefde en geluk samen zullen mogen zijn.