Caregivers, gastvrouwen en Abass

Dit jaar zijn om diverse redenen enkele van onze meest ervaren caregivers vertrokken

.
 
Esther Azapa
Al eerder schreef ik over het vertrek, na 7 jaar PCC, van Esther Azapa in april naar Denemarken, waar zij deze maand al getrouwd is met haar Lasse!! Zij hebben er duidelijk geen gras over laten groeien!
Esther en Lasse, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk namens iedereen in PCC. Wij wensen jullie samen heel veel geluk en voorspoed toe!
 
Albert Givas
In mei heeft ook Albert “Dede Ayew” of “Givas” een andere richting gekozen na bijna 5 jaar in PCC werkzaam te zijn geweest.
 
Amma Elizabeth
En daarnaast wisten wij natuurlijk al wat langer dat ook Amma Elizabeth zou gaan vertrekken. Zij is tenslotte al ruim 1 jaar geleden getrouwd met haar Alex, een Ghanees die op Sicilië in Italië woont (inderdaad, daar is hij jaren geleden per boot over de Middellandse Zee aangekomen…..) en die vorig jaar speciaal voor het huwelijk met Amma naar Ghana gekomen was.
Zie verder AC, april 15: http://www.operationhandinhand.nl/?p=4335
Enkele weken na de huwelijksceremonie moest Amma’s nieuwbakken echtgenoot i.v.m. zijn werk alweer terugreizen naar Italië en sindsdien kon Amma alleen nog maar via de telefoon contact met hem hebben. Daar moest uiteraard een keer verandering in komen en dat is onlangs tot grote blijdschap van Amma, na een lange en moeizame procedure gelukt! Amma heeft eindelijk een visum voor Italië gekregen, zodat zij zich nu bij haar echtgenoot heeft kunnen voegen.
Amma is bij veel bezoekers van PCC natuurlijk vooral bekend door haar werk als hostess in ons restaurant. In totaal heeft zij hier meer dan 6 jaar als caregiver gewerkt, de eerste jaren onder andere in de ruimte voor onze autistische jongeren waar Amma ook heel goed functioneerde en de laatste jaren was zij dus één van onze gewaardeerde gastvrouwen.
Tevens heeft zij al die jaren goed voor “haar PCC kinderen” Theresa en Kwabena Tewiah gezorgd. Zij en wij zullen Amma missen, maar wij wensen haar tegelijkertijd heel veel geluk samen met haar Alex op Sicilië toe. Zij heeft de reis naar dat Italiaanse eiland gelukkig niet per boot over de Middellandse Zee hoeven maken, zij reisde per vliegtuig, het was haar eerste (best spannende!) trip buiten Ghana ooit!
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Nieuwe gastvrouwen
Als mensen hier vertrekken zijn er gelukkig altijd weer anderen die hun plaats willen innemen. Wij hebben inmiddels dan ook weer enkele nieuwe caregivers kunnen aannemen en ook zijn 2 andere caregivers nu samen de nieuwe “PCC Hostesses”, nl. Edna en Rita.
Wij kunnen iedereen verzekeren dat alle gasten ook bij hen in zeer goede en zorgzame handen zijn! You are invited!
 
Abass
Het is natuurlijk fijn om leuk en positief nieuws uit onze Community te vertellen, maar af en toe ontkomen wij er niet aan om ook minder plezierige berichten over bewoners van PCC te vertellen. Dit keer is dat een minder vrolijk bericht over Abass, een ongeveer 12 jaar oude jongen die hier sinds 2013 woont en vooral opvalt door zijn geheel eigen taal en zijn typerende, nogal schokkerige loop.
In april heeft hij een ernstige maag-darm ontsteking doorgemaakt, zelfs zo erg dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen, eerst in Nkoranza, 2 weken later werd hij doorverwezen naar de kinderarts in Techiman. Abass bleef echter voortdurend braken en ondanks infusen vermagerde en verzwakte hij aanzienlijk.
Pas na 5 weken ziekenhuisopname kon Abass ontslagen worden, maar hij was en is ernstig verzwakt en kan nauwelijks een spier bewegen. Nu, 2 weken later, is er wel sprake van enige vooruitgang, ook dankzij goede fysiotherapie (daarover binnenkort meer), maar hij kan nog steeds niet zitten of zelfs maar iets met zijn handen aanpakken. Wij hopen op en bidden voor (veel meer) herstel in de komende weken en maanden, maar het gaat wel heeeeel erg langzaam.
Kom op, Abass, wij willen heel graag je oude “ik” terugzien!