Caregivers Dag in PCC

Caregivers Dag in PCC

Verbaasd waren de caregivers geweest, niet wetend wat zij mochten verwachten toen de Board van PCC een paar weken geleden aankondigde dat op woensdag 12 oktober de allereerste Caregivers Dag in PCC zou worden gevierd.
 
Deze Caregivers Dag hebben wij ingesteld om één keer per jaar de caregivers centraal te stellen en hen zo extra te bedanken voor hun continue zorg voor alle bewoners van Hand in Hand, 365 dagen per jaar.
Samen met een klein comité van caregivers is deze dag na de aankondiging goed voorbereid en op 12 oktober was het dan zover. Die morgen wensten wij elkaar een Happy Caregivers Day toe en we kunnen zonder enige aarzeling zeggen dat een zeer geslaagde vrolijke dag geworden is.
We hadden bewust een dag uitgekozen dat er geen gasten zouden zijn en geen caregivers op verlof, zodat iedereen zonder uitzondering mee kon doen!
 
Voor het feest werd de hele dag in de grote keuken extra hard gewerkt, want de maaltijdkeuze was voor iedereen (= caregivers en bewoners) gebakken rijst met kip en dat vraagt veel extra voorbereidingen. Maar het resultaat was er dan ook naar, wat een heerlijke maaltijd leverde het op!
Nadat de kinderen volop van deze feestmaaltijd genoten hadden (velen lieten vol trots het grote stuk kip zien, sommigen liepen er zelfs nog lang in hun hand mee rond om er nog wat langer van te kunnen genieten!) gingen zij, onder begeleiding van onze Security-mannen, naar de Royal Community Hall waar zij genoten van het kijken naar de nieuwe PCC info-DVD, een feest van herkenning!
 
Na de maaltijd van de kinderen was het een minuut of 20 opvallend rustig, waarna de caregivers één voor één – allen fris gedoucht en op hun paasbest gekleed (!) – vol verwachting naar het feest kwamen.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Dat begon al goed met enkele speciale attenties voor iedereen plus de uitbetaling van de eerste COLA (Cost Of Living Allowance) van 2016. En of dat nog niet genoeg was barstte vervolgens een geweldige regenbui los, een zegen van boven die ons allen dwong bij elkaar te kruipen onder het dak van de grote Summer hut in het centrum, maar daar werd het alleen maar gezelliger van.
 
Tijdens en na de heerlijke maaltijd kregen wij allerlei verrassende optredens te horen en te zien van onze caregivers om de feestvreugde nog verder te verhogen! Dat varieerde van een solo Gospel Song van Dorithy en Joyce tot een swingend Dagaba dans performance, van bijzonder mooie rapnummers van onder andere Willie, Felix en Stephen tot een met veel gevoel gezongen “You raise me up” van Samuel en Stephen en nog veel meer.
Misschien was het allermooiste wel dat dat alle caregivers heel positief en enthousiast op elkaars bijdragen reageerden en dat de hele avond een sterk gevoel van saamhorigheid en trots op het erbij horen in PCC voelbaar was.
 
Het laatste gedeelte van het feest was “Pick and Act” waarbij iedereen om de beurt een samengevouwen papiertje met een opdracht ontving en dan die opdracht moest uitvoeren. Dat kon dan bijv. het zingen van het Ghanese volkslied zijn, het nadoen van de specifieke manieren van sommige bewoners (bijv. John Papa, Theresa, Tettey en Zachariah) of het zingen van een Gospel etc.
Het droeg allemaal bij aan een zeer geslaagde Caregivers Dag. We moesten zelfs opschieten om nog voor 8 uur klaar te zijn, dat is het tijdstip dat de kinderen uit de TV ruimte komen om te gaan slapen.
 
Gezien het succes van deze 1e Caregivers Dag mag verwacht worden dat een nieuwe PCC traditie geboren is. Nog maar 364 nachtjes slapen en dan is het alweer Caregivers Dag in PCC…… Hoera!