Alweer groot feest in PCC!

Een zondagmiddag in PCC. Het lijkt een gewone zondag, maar dat is het zeker niet. De gebruikelijke fufu-maaltijd op zondagavond is zelfs een dagje uitgesteld!

Deze zondagmiddag vieren we namelijk groot feest, want diverse nieuwe en gerenoveerde gebouwen worden vandaag officieel geopend! Het vorig jaar gestarte renovatieprogramma voor de oudere gebouwen van PCC wordt dit jaar voortgezet en in de afgelopen periode zijn onder leiding van onze Mr. Baffo verschillende renovaties fraai afgerond. Iedereen is heel trots op en blij met deze ontwikkeling en voor deze speciale gelegenheid houden we het feest niet op de gebruikelijke plek in het centrum van de Community, maar gewoon midden op straat, vlak na de ingang van ons terrein.
 
Waarom juist op die plaats een feest, zult u zich wellicht afvragen? Wel, deze mooie, ruime plek ligt heel toevallig zeer centraal tussen de verschillende nieuwe gebouwen in. Dus staan alle stoelen plus de Kofi Asare muziekgroep daar deze middag in een grote kring opgesteld en spoedig daarna zit en staat iedereen klaar voor een bijzondere PCC party.
 
Allereerst worden vandaag de 2 prachtige nieuwe huizen voor kinderen en caregivers officieel geopend. Dat zijn het Vlinderhuis, dat al enkele maanden geleden gereed kwam en het huis van Janet en Josephine, dat pas heel kortgeleden klaar was. Janet’s huis ligt vlak tegen het 3e nieuwe bouwdeel, de nieuwe winkel, aan en daar zijn o.a. alle producten uit de beschutte werkplaats voor onze gasten en bezoekers te koop. Met deze nieuwe, veel grotere winkel zijn we heel erg blij en dat geldt zeker ook voor de beide nieuwe huizen. Veel dank aan alle organisaties en personen die bijgedragen hebben om deze bouw en renovatie mogelijk te maken.
 
En het laatste fraaie gebouw dat we vandaag feestelijk openen is het mooi gerenoveerde restaurant + de keuken voor onze bezoekers.
 
Bij elke opening van een gebouw in PCC hoort een inmiddels vast en vertrouwd ritueel. Voor de ingang wordt een mooi lint, met een aantal kleurige ballonnen eraan vast, opgehangen. Naast de ingang staat Joyce klaar met een officieel kussen, waarop een aantal scharen ligt. Enkele kinderen, die op de een of andere manier met het gebouw dat geopend wordt verbonden zijn, mogen dan – na het gezamenlijk tot drie tellen en onder luid geroffel op de drums – het lint doorknippen. Vervolgens loopt iedereen met een blik van blijde verwondering en trots door het nieuwe gebouw. Tenslotte feliciteren we elkaar met het mooie, nieuwe gebouw en bedanken uiteraard Samuel Baffo, de bouwsupervisor. Onze PCC project director Baffo heeft zich in de loop der jaren tot een heel kundig bouwopzichter ontwikkeld, hij heeft inmiddels veel kennis over de lokale bouwwijze opgedaan en werkt steeds met een aantal vaste werklieden uit de stad. Zij weten wat Baffo van hen verwacht en hij weet wat zij kunnen presteren. Het resultaat kan elke dag opnieuw bewonderd worden in PCC.
U begrijpt, alles bij elkaar heel veel reden voor een mooi feest en dat wordt het dan ook.
Deze middag nemen we ook afscheid van vrijwilliger en stagiair Sietze, die 6 maanden aan het nieuwe screening- en ontwikkelprogramma voor de jongere kinderen van PCC heeft gewerkt, samen met Esther Germany. Hij heeft het heel goed gedaan en dat vertellen de kinderen en de caregivers hem dan ook, ieder op zijn eigen manier.
 
Vanuit Accra hadden we hetzelfde weekend iemand van het Liliane Fonds Ghana op bezoek. Hij was zeer onder de indruk van de bijdragen van de kinderen aan de PCC party en van alles wat in de Community met en voor de kinderen wordt gedaan. En nu maar afwachten wat dat gaat betekenen voor de LF steun aan PCC?!
 
Het was een mooie dag voor PCC, een fijne dag voor onze kinderen. En de gemiste fufu maaltijd dan? Wel, die wordt de volgende maandag gewoon ingehaald en iedereen geniet die dag opnieuw! Geen reden tot zorg dus. In PCC is er altijd wel iets te vieren!