Almere in Ghana

Never a dull moment in PCC!
Na het afscheid van SKIP hoefden we bepaald niet lang te wachten op een nieuwe groep bezoekers aan onze Community, want op de dag van vertrek van SKIP kwam de volgende groep al in Hand in Hand aan.

Dit keer zijn het 11 vertegenwoordigers van een kerk in Almere, die 2 weken lang als vrijwilliger diverse werkzaamheden komen verrichten.
Zij hebben zich meer dan een half jaar lang intensief voorbereid op dit bezoek. Gedurende die tijd heeft de hele kerkelijke gemeente in Almere zich enorm ingespannen om Hand in Hand stevig te kunnen ondersteunen en dat is ze uitstekend gelukt! Heel veel dank voor dit zeer gewaardeerde teken van solidariteit over grenzen heen!
 
Diverse leden van de kerk uit Almere zijn bijv. in mei jl. naar Frankrijk gegaan om daar in het kader van een sponsoractie al fietsend de Mont Ventoux te beklimmen. De groep uit Almere heeft het verhaal van die fietstocht ook in PCC verteld en mooie foto’s van de beklimming laten zien, waar zelfs de naam van Hand in Hand, geschilderd op de weg van de Mont Ventoux, zichtbaar was. Dat maakte hier veel indruk. Fietsen voor Hand in Hand tegen een steile berg op en dat tot een hoogte van bijna 2.000 meter!! Bijna onvoorstelbaar.
En zij hebben niet alleen aan fondsenwerving gedaan, nee, zij zijn in augustus ook met 11 man, waaronder 7 jongeren naar Ghana en Hand in Hand gekomen om zich persoonlijk voor de Community in te zetten, bijv. door steun te geven aan alle renovatie activiteiten in PCC. Zo hebben zich o.a. verdienstelijk gemaakt bij het opknappen van de speeltuin, door ondersteuning van de Summer School, met Special Attention en hulp bij het voeden, met het opschilderen van een aantal huisjes en op een kale muur met beschilderingen van de veelkleurige patchwork olifant Elmer. Sommige van onze kinderen stonden ademloos te kijken toen Elmer langzaam maar zeker vorm èn kleur kreeg op de muur van de Girl’s Dormitory, vlak naast de Workshop.
 
Het meest in het oog vallende aspect van het werk van de 11 mensen uit Almere blijkt de opknapbeurt van de speeltuin. Al jarenlang is deze speeltuin een vast en geliefd onderdeel van het activiteitenprogramma van onze kinderen, maar de tijd heeft natuurlijk wel invloed op de kwaliteit van het ijzerwerk en de verf, dat was inmiddels heel duidelijk zichtbaar geworden. Eerder dit jaar kregen we al de beschikking over een aantal stevige en mooi opgeschilderde wipkippen, maar daardoor was wel heel duidelijk geworden dat de rest van de speeltuin ook wel een stevige opknapbeurt kon gebruiken…… Hoog tijd dus voor renovatie en zelfs uitbreiding van de speeltuin!
De handen uit de mouwen dus, zowel bij het maken van een nieuwe schommel als bij het opknappen, schuren en schilderen van alle oudere delen van de speeltuin. De kinderen volgen de ontwikkeling van hun geliefde speeltuin met grote belangstelling, zeker de frequente bezoekers zoals Aisha, Shalomina en Kwaku Chairman.
Het eindresultaat overtreft alle verwachtingen, de gerenoveerde speeltuin ziet er heel vrolijk en kleurrijk uit, hij zou waarschijnlijk niet misstaan op een groot attractiepark, het is werkelijk prachtig geworden! Kijk zelf maar eens naar de mooie foto’s.
Op vrijdagmiddag van de 2e week is met feestelijk ceremonieel de vernieuwde speeltuin door (let op!) Mr. Robert in zijn rolstoel (!)officieel geopend en daarna in gebruik genomen, tot grote vreugde van alle kinderen en caregivers en eigenlijk van ons allemaal, want als het om een speeltuin gaat zijn we allemaal nog een beetje kind!
 
Deze zomer met eerste 4 weken SKIP en daarna 2 weken Almere zijn omgevlogen! Wat fijn en inspirerend om telkens weer te mogen ervaren hoeveel mensen op allerlei manieren, als vrijwilliger, vriend, sponsor of donateur met onze Community meeleven, werkelijk fantastisch.
Voorlopig is het nu even rustig met bezoekende groepen, maar het jaar is nog niet voorbij, want ………..in oktober verwachten wij, net als drie maal eerder sinds 2007 (!(), de G 8 groep uit Groningen. En daarna is de viering van het 20 jarig jubileum, eind december, aanstaande.
U begrijpt het: never a dull moment in PCC!