2012, een speciaal jaar voor PCC

Wij allen staan aan het begin van een nieuw jaar en dat geldt natuurlijk ook voor de kinderen en werkers van PCC.

Wij hebben hier, op de avond van 31 december, tijdens het vreugdevuur met elkaar “bye bye” geroepen tegen het jaar 2011 en vervolgens hebben wij de volgende dag gezamenlijk en op passende wijze, d.m.v. een swingende PCC party, het jaar 2012 verwelkomd.
Een nieuw jaar en niemand weet wat dit nieuwe jaar ons zal brengen. We zijn dankbaar voor al het goede dat 2011 ons gegeven heeft en hopen en bidden dat 2012 opnieuw veel moois en goeds zal brengen voor alle kinderen en werkers van onze Hand in Hand Community.
 
Het vreugdevuur op Oudejaarsavond laaide hoog op en met veel ontzag keken de kinderen van gepaste afstand naar de vlammen. Onder de enthousiaste begeleiding van de Kofi Asare muziekgroep dansten alle kinderen rond het vuur en zij warmen zich er tegelijkertijd aan. Hier geen vuurwerk en ander geknetter rond middernacht, voor onze kinderen houdt het oude jaar op als de vlammen van het vreugdevuur doven en dat was al rond 19.30 uur op Oudejaarsavond.
Na een rustige nacht begon het nieuwe jaar de volgende ochtend met een mooie kerkdienst in de rotskerk. Veel kinderen, waaronder Ayim (zie foto), hebben tijdens deze vreugdevolle kerkdienst gebeden om veel zegen voor het jaar, dat net begonnen is.
 
’s Avonds wordt de periode van feesten en activiteiten rond Kerst en Oud & Nieuw afgesloten met een blijde Nieuwjaarsparty, met o.a. inspirerende optredens van het PCC Caregivers Choir en van het PCC Junior Choir. En natuurlijk hebben veel kinderen, zoals gebruikelijk, een speciale bijdrage geleverd aan deze Party, want alleen met deze bijdragen kan het een echte PCC party zijn.
Kijk bijv. eens naar de prachtige gezichten van Tettey en Kojo Evans, die ieder (net als alle andere kinderen) veel applaus kregen voor hun bijzondere optreden.
 
De volgende dag is het de dag van het grote opruimen, iedereen in PCC is in de weer om alle palmtakken met bloemen, de vele vrolijke knipperlichtjes, de fraai gekleurde en geknipte papieren versieringen en natuurlijk de mooi kerstballen te helpen verwijderen. Zelfs de ezels helpen ongevraagd hard mee om alles op te ruimen, al is hun manier van opruimen een beetje anders, zij eten gewoon een deel van de versieringen op!
Alle andere kerstversieringen gaan weer in de doos tot de kerstviering van 2012 en dat duurt nog een hele tijd! Tot die tijd ligt nog een heel jaar voor ons en het belooft nu al een speciaal jaar te worden, want in 2012 hoopt Hand in Hand het 20-jarig bestaan te vieren! Jawel!
 
Twintig jaar voor deze Community, in 1992 begonnen als een klein zaadje en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige en unieke leefgemeenschap voor 80 kinderen met een verstandelijke beperking, een Community waar de Spirit van PCC gelukkig nog steeds elke dag voelbaar en zichtbaar is.
 
Het jaar 2012 is prima begonnen, niet alleen met de Nieuwjaarsparty, maar ook met het bezoek van een vertegenwoordiging van een lokale kerk, de Fountain Gate Chapel, die ons op 2 januari kwamen verblijdden met een mooie gift van zeep, koekjes, frisdrank, toiletpapier etc. voor de kinderen en ook nog 200 Cedi! Wij hopen dat het hele jaar zo verder mag gaan, wij vinden het heel belangrijk dat de Ghanese samenleving zich verbonden voelt met PCC en met het lot van alle Ghanese kinderen met een beperking!
Ook dit jaar kunt u in deze rubriek het wel en wee van de Community op de voet blijven volgen, dus vergeet niet om regelmatig onze website te bezoeken. Alle bewoners van PCC bedanken de trouwe lezers van Alberts Corner voor de support en het voortdurend en zeer gewaardeerd medeleven in het afgelopen jaar.
Wij wensen iedereen alle goeds toe voor het nieuwe jaar en mocht u dit jaar toevallig in de buurt zijn: u bent van harte welkom in dit bijzondere jubileumjaar!