Royal Community Hall

 

De grootste bouwkundige verandering van PCC, die voor dit jaar gepland staat,

is de vernieuwing en uitbreiding van de ruimte voor fysiotherapie, het House of Games en de TV-room. Drie functionele ruimtes die aan elkaar vastzitten, reden waarom we de renovatie en vernieuwing van deze 3 gebouwen gekoppeld hebben.

Onlangs is stap 1 van dit plan gezet en bepaald niet de minste. De oude TV-room was door de uitbreiding van het aantal kinderen in de loop der jaren langzaam maar zeker (veel) te klein geworden, de kinderen zaten en lagen er bijna bovenop elkaar. De beweeglijke kinderen (en daar hebben wij er nogal wat van….) stonden dan ook regelmatig op de armen of benen van andere kinderen. Vooral kwetsbare kinderen als Lisa, Theresa, Tettey, James, Joël en anderen werden daar nogal eens het slachtoffer van.

 

Hoog tijd dus voor een verbetering en na diep nadenken over het totale plan besloten we om voor de TV-room vlak naast de oude gebouw een nieuw en ruimer gebouw neer te zetten. Onze onvolprezen bouwmeester Baffo (zo mogen we hem inmiddels wel noemen, gezien alles wat hij op dit gebied presteert!) heeft deze taak de afgelopen maanden op zich genomen en, zo kunnen we nu zonder enige aarzeling wel zeggen, met groot succes! Nog net voor de 1e wedstrijd van Ghana op het WK voetbal kon het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden. Het is een oase van rust geworden in vergelijking met de vorige ruimte. Het nieuwe gebouw heeft een mooie vloer, die goed en makkelijk schoongemaakt kan worden (handig met diverse niet helemaal zindelijke kinderen) en er is tevens een speciaal hoekje gecreëerd waar de kwetsbare kinderen apart kunnen zitten en liggen. Dit nieuwe gebouw heeft veel meer ruimte dan het oude, zodat de kinderen er gemakkelijk in heen en weer kunnen lopen.

 

Het gebouw is tevens prima voor andere activiteiten te gebruiken, bijv. voor onze kerkdiensten als het hard regent of voor grote meetings en daarnaast is de nieuwe ruimte ook veel te mooi geworden om alleen maar de naam “TV room” te dragen. Dus hebben we deze ruimte een naar onze mening zeer passende nieuwe naam gegeven en Royal Community Hall gedoopt.

Previous Image
Next Image
 

Een royale naam voor een royaal gebouw, kijk maar eens naar de diverse foto’s en oordeel zelf. Wat een prachtige aanwinst!

 

Het was in de oude TV room al een feest om daar met elkaar naar bijv. voetbalwedstrijden te kijken en dan samen te genieten en te juichen bij een doelpunt voor Ghana of Nederland. Wel, in de Royal Community Hall kan zo’n feestje nog fijner gevierd worden. Het gejuich is wellicht hetzelfde maar we kunnen er nu ook prima bij dansen zonder risico’s voor de kleinere kinderen, of vrolijk rondspringen en elkaar tenslotte van geluk in de armen vallen. Op het moment dat ik dit schrijf is net de voetbalwedstrijd Nederland – Costa Rica achter de rug en dat leverde een prachtig feest in de Royal Community Hall op, heel veel oranje kleuren bij de kinderen en de caregivers en een groot feest na de spannende penalty serie van een zenuwslopende wedstrijd. Het is mooi om te beleven hoe zeer iedereen hier in Hand in Hand met Holland meeleeft, het “Holland, Holland” is inmiddels al een gevleugelde yell op PCC! Nu op naar de finale……!?!

 

Graag willen wij alle personen en organisaties die hebben bijgedragen aan de realisatie van deze fraaie Royal Community Hall van harte bedanken voor de support die wij ook dit keer weer van jullie ontvangen hebben. We zijn heel blij met èn ontzettend trots op onze groeiende kring van supporters en donoren, wat een weelde om zulke goede vrienden te hebben, dank, dank, DANK voor jullie bijdrage aan de realisatie van de Royal Community Hall!