Bridget

Geboren: 12 juli 1987

Sponsor(s): Marleen van Vugt en familie

 

Sinds begin 2011 is Bridget onze Sheltered Workshop komen versterken als nieuwe medewerker. Aanvankelijk was zij op proef, maar al heel snel bleek zij prima te passen bij de Workshop en bij PCC. Bridget is al wat ouder, geboren in 1987 en komt uit de omgeving van Wenchi. Haar vader is lang geleden overleden en haar moeder is een farmer. Zij is sinds de 3e maand van haar leven spastisch, maar heeft wel een normale intelligentie. Zij heeft zelfs tot en met de 2e klas van de Junior High School op school gezeten. Echter, door haar handicap kan zij niet goed schrijven en, wellicht nog belangrijker, zij wordt niet volwaardig geaccepteerd en heeft vrijwel geen kans in de Ghanese maatschappij, die (nog) niet is ingesteld op arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Triest, maar waar. Bridget werkt met heel veel plezier in de Workshop en heeft zelfs al een (felbegeerde) plek aan een weefgetouw gekregen. Ook hopen wij dat zij goed met een handnaaimachine kan leren werken, zodat zij wellicht in de toekomst in haar eigen levensonderhoud kan voorzien. Voorlopig is dat nog niet aan de orde en verblijft zij 9 maanden per jaar in de Girls Dormitory, waar Bernice haar grote vriendin is. Voor PCC is Bridget heel bijzonder, we hebben niet zoveel kinderen die lezen en wiskunde als hobby hebben…..! Zij werkt ook graag met de computers in het Education Centre, het helpt haar om haar eigen brieven te schrijven. Zij geniet hier zoveel dat zij liefst ook in de vakantie in Hand in Hand blijft. Wat zou het mooi zijn als zij via PCC een eigen plek in de Ghanese samenleving kan veroveren! We gaan er aan werken.